Beställa

Vill du beställa?

 

Har du redan en designidé som du behöver hjälp med att förverkliga? Eller behöver du lite tips och råd innan du bestämmer dig? Kontakta mig så resonerar vi oss fram till den bästa lösningen för just din möbel.

 

Ibland räcker det att klä om möbeln, ibland måste stoppningen bättras på eller bytas. Varje möbel är unik. Hos mig får du tips och råd. Du kan också titta på tyger och låna hem tygprover, få ett kostnadsförslag och boka in ditt arbete.

 

Vill du klä om din möbel själv kan du köpa tyger separat. Jag säljer även stoppningsmaterial och behöver du klädda knappar kan jag hjälpa dig med detta.

 

Så beställer du

 

  1. Ta några bilder på din möbel, gärna från flera olika håll. Känn efter hur det är att sitta i möbeln. Kanske måste stoppningen bytas eller bättras på innan möbeln kan kläs om – ibland måste resårerna snöras om, ibland räcker det att byta sadelgjord. Fundera på vilket tyg som skulle kunna passa – kvalitet, färg, mönster.

 

  1. Kontakta mig för kostnadsförslag:

 

  • Antingen kommer du förbi verkstan och visar bilderna. Ring då gärna först så bokar vi en tid. När du kommer hit resonerar vi oss gemensamt fram till vad som är bäst för just din möbel och tittar på tygprover. Jag ger dig ett kostnadsförslag för arbete och material. Om du vill kan du låna hem tygprover. Bestämmer du dig på studs bokar jag in uppdraget och ger dig en ungefärlig uppfattning om när jobbet kan bli gjort.

 

  • Eller så vill du hellre mejla bilderna tillsammans med dina önskemål och en utförlig beskrivning av möbelns skick. I så fall mejlar jag ett kostnadsförslag tillbaka. När du bestämt dig kontaktar du mig så bokar vi in en tid när du kan komma hit och titta på tygprover. Jag bokar även in uppdraget och du får veta ungefär när jobbet kan bli gjort. E-post: info@ankibackman.se

 

  1. Ett par tre veckor innan jag börjar arbetet kontaktar jag dig. Då bestämmer vi en mer exakt tid när du kan lämna in din möbel. Har du inte valt tyg tidigare bestämmer vi även detta nu.

 

Vad kostar det?

Det finns i princip inga fasta priser för omklädning av möbler eftersom varje möbel är unik och har olika behov. För att få fram priset delar jag upp jobbet i arbetskostnad och materialkostnad.

 

Arbetskostnad

Jag gör först en bedömning av hur lång tid det tar att göra själva jobbet. Antalet arbetsmoment som behövs spelar en viktig roll. Att göra om stoppningen från grunden, snöra om resårhus och sy mycket för hand tar lång tid. Arbetskostnaden blir då lite högre.

 

Stoppade äldre möbler är ofta mer avancerade än moderna och kan därför ta lite längre tid att jobba med. Men äldre möbler har å andra sidan ofta högre kvalitet och kommer därför att hålla längre. För många har de också ett större affektionsvärde än nyproducerade möbler.

 

Materialkostnad

Materialkostnaden beräknar jag utifrån hur mycket tyg, stoppningsmaterial, snören och band som behövs.

Jag försöker i så stor utsträckning jag kan använda de material som möbeln ursprungligen är uppbyggd av. I traditionella stoppningar använder jag därför naturmaterial, som till exempel lin, hampa, tagel och krollsplint. För möbler från 1950-talet och framåt använder jag material som kallskum och polyeter.

Min debutfåtölj. Resårsnörningen var ok så det räckte att byta sadelgjord. Sits och rygg fick ny stoppning innan den kläddes om i ett rosa tyg från Sydtextil. Enligt en stämpel på sargen är fåtöljen tillverkad 1947.

Besöksadress:

Södra vägen 25b

310 83 Unnaryd

Tel: 0766-11 00 67

Innehar f-skattsedel

Bankgiro: 576-3263

PlusGiro: 72 76 96-7