Tyg & material

Tyg och material

 

Att välja klädsel är roligt men tidskrävande. Hos mig kan du låna hem tygprover och se hur tygets färg och struktur ter sig hemma hos dig, i möbelns rätta miljö.

 

Ingen vet bättre än du själv vad just du tycker om, vilken stil just du har och vilka färger just du gillar, men möbelns utseende och funktion spelar också roll när du ska välja tyg. Olika tygkvaliteter och mönster passar olika bra på olika möbler. Vilken form har din möbel? Har den raka, strikta linjer eller mjuka? Är den stor? Liten? Hur används den?

 

Tyger

Möbeltyger finns i många olika material, till exempel bomull, linne, viskos, ull, polyester, hampa, silke, rami och blandningar av dessa. Slitstyrkan på tyger mäts i Martindale. För hemmiljö räcker det att ett möbeltyg har runt 20 000 i Martindale. För offentlig miljö krävs minst 50 000.

 

Jag samarbetar med olika leverantörer och försöker hålla ett så brett sortiment som möjligt. Mitt mål är att ha tyger i olika prisklasser och i många färger, mönster och kvaliteter.

 

Stoppningsmaterial

För att ge en möbel komfort används stoppningsmaterial av olika slag. Jag använder mig, i så stor utsträckning som det är möjligt, av de material som möbeln ursprungligen var uppbyggd av.

 

Tagel är ett naturmaterial som används till äldre möbler. Det är ett både hållbart och miljövänligt alternativ. Exempel på andra traditionella stoppningsmaterial är hampa och krollsplint.

 

Polyeter är vanligt och går relativt snabbt att jobba med och återfinns i många nyproducerade stoppade möbler. Kallskum är ett annat modernt material. Tagel håller i många generationer, polyeter i 15-20 år om du tar väl hand om möbeln.

Besöksadress:

Södra vägen 25b

310 83 Unnaryd

Tel: 0766-11 00 67

Innehar f-skattsedel

Bankgiro: 576-3263

PlusGiro: 72 76 96-7