Om

Visionär lantis

 

När jag inte hittade något jobb där jag ville bo tog jag saken i egna händer. Jag omskolade mig och startade eget.

 

Min vision är enkel:

  • att arbeta med det jag vill, där jag vill och att göra det med värdighet och gott samvete.

 

Mer konkret:

  • att arbeta med kultur och hantverk på landsbygden, på ett sätt som är snällt mot såväl mig själv som min omgivning och miljön.

 

Hantverkssjäl

Kultur, färg och form har ofta varit min drivkraft. Det gäller inte minst i mitt val av utbildning – vitt skilda ämnen, allt från kommunikation till möbeltapetsering. Jag mår bra av att arbeta med händerna och känner mig hemma i en verkstad.

 

Halländska rötter

Som nyutbildad kommunikatör fick jag jobb på Kustbevakningens huvudkontor i Karlskrona och flyttade till Blekinge. I samband med min utbildning till möbeltapetserare i småländska Ljungby flyttade jag tillbaks till mina rötter. Jag är född i Långaryd, på gränsen mellan Halland och Småland. Från och med oktober 2015 bor och verkar jag i Unnaryd, drygt en mil från föräldrarhemmet. Valet mellan att bo på landsbygden eller i stan har aldrig varit svårt för mig. En gång landet, alltid landet.

 

Hållbara mål

Att återanvända gamla saker istället för att köpa nytt är mitt sätt att vara snäll mot miljön. Redan under studietiden byggde jag upp en mindre men fullt fungerande tapetserarverkstad i mitt föräldrarhem. När utbildningen var slut tog jag steget fullt ut och sa upp mig från Kustbevakningen. Hösten 2014 slog jag upp portarna för Anki Bäckman möbeltapetserare. Ett år senare hade det blivit för trångt i mammas garage. Jag flyttade då till Unnaryd och tog verkstan med mig.

 

Bildspel: Karmfåtölj med lös sits

Presentationen nedan visar arbetet i verkstan några soliga dagar sommaren 2014.

Besöksadress:

Södra vägen 25b

310 83 Unnaryd

Tel: 0766-11 00 67

Innehar f-skattsedel

Bankgiro: 576-3263

PlusGiro: 72 76 96-7